Fernisering og udstilling

Oplev tråd, jern og bronze i dynamisk samspil, når trådmaler Birgitte Busk og kunstsmed Pia Storm sammen udstiller på Ringe Bibliotek.

Birgitte Busk har over mange år forfinet et helt særligt kunsthåndværk. Med nål og tråd danner hun udtryksfulde billeder, såkaldte trådmalerier. Pia Storm er skulptør og arbejder med bl.a. jern og bronze. Hun arbejder både med abstraktioner og mere genkendelige motiver, såsom blandt andet fugle. Trods kontrasten i materialer spiller udstillernes værker sammen i et fint, dynamisk samspil. Nålen og tråden er genkommende motiver hos begge, ligesom begge udstiller værker, som kredser om temaet ”hånden og bevægelsen”.

Pia Storm er autodidakt kunstsmed bosiddende i Gislev. Hun har gennem flere år udstillet på gallerier og i kunstforeninger, og hun fået værker optaget på censurerede udstillinger. Endelig har hun bidraget med udsmykningsværker flere steder i landet. Pia Storms foretrukne materialer er jern og bronze gerne i kombination med andre materialer. På udstillingen kan opleves et udvalg af Pia Storms skulpturer fra forskellige serier. Fælles for mange af værkerne er naturen som inspirationskilde. Fuglen, den lette og elegante, store og stolte – præsenteret med en finurlig humor – er én af Pia Storms yndede motiver.

Birgitte Busk har siden 1995 arbejdet med trådmaleri. Gennem bestillings- og inspirationsværker har hun over tid udviklet teknikken og sit særlige udtryk. Sideløbende med udstillinger førte hun over en årrække kursus- og gallerivirksomhed. Hun holdt foredrag om håndværket og har udgivet sy-vejledninger og bogen ”Er det syet? Trådmaleri for åbne døre” (2011).
Enkelte stoflag udgør en grundflade, en slags grovskitse, hvorpå Birgitte i frihånd ”maler” med forskellige slags sytråd på en helt almindelig symaskine uden computerstyring. Alle stikningerne virker som blyantsstreger, som både fremhæver detaljer og smelter stoflagene sammen til bløde lys-og skyggeeffekter.
Birgittes trådmalerier indeholder forskellige motiver oftest på store mørke flader, hvor lyset vokser ud af mørket. Denne effekt kendetegner de fleste af billederne, og netop brugen af dette virkemiddel i portrætter har fået meget opmærksom i Danmark og i udlandet. På udstillingen kan man opleve netop kunne et eksempel på denne portrætkunst, men også trådmalerier af nyere dato bl.a. under temaet: ”Hånden på værket”.

Læs mere på kunstnernes egne hjemmesider:

www.pia-storm.dk og www.birgittebusk.dk

Alle er velkomne til fernisering torsdag d. 8. august kl. 16.00 – 17.00. Udstillerne vil være til stede og biblioteket byder på et glas.

Udstillingen kan besøges i bibliotekets betjente åbningstid. Kontakt gerne personalet inden dit planlagte besøg, da salene kan være optagede.

Indsend dit arrangement

Find mit Midtfyn på de sociale medier

Her kan du læse mere om hvad der sker på Midtfyn.

Mit Midtfyn

Samler og skaber fællesskab

for hele egnen


Design: Mark & Storm Grafisk A/S