Kværndrup · Trunderup

Kværndrup er en stationsby med 1.716 indbyggere (2020) med en stærk og veludbygget infrastruktur med motorvej, togforbindelse og hovedveje til større byer. Og så er Kværndrup nabo til en af Danmarks største turistattraktioner ’Egeskov Slot’.

Det er en by med skønne naturområder og et aktivt forenings- og idrætsliv. I Kværndrup Hallen finder vi Kværndrup Idrætsforening som tilbyder badminton, bordtennis, tennis og gymnastik. Idrætsforeningen har desuden tilbud om idræt for ældre og ikke mindst træning i vores velfungerende motionscenter. På Kværndrup Stadion er der tilbud om fodbold for alle børn og voksne. Boldklubben samarbejder med nabobyerne om at stille hold i ungdomsrækkerne, FC Midtfyn.

Kværndrup har tradition for at rigtig mange engagerer sig i lokalsamfundet. Lokale ildsjæle, foreningerne, erhvervslivet og institutionerne samarbejder således også om ’Kværndrup-ugen’ – uge 19 – hvor der i hele ugen er aktiviteter med åbne skoler, SFO´er og børnehaver og arrangementer af mange slags! Uge 19 afsluttes med fest, som indledes med årets revy, fællesspisning og dans.

Kværndrup er også landskendt for Egeskov Marked – et kræmmermarked, som går langt tilbage i historien og i mange år havde helt op til 100.000 besøgende, når det i september måned blev afholdt på markedspladsen lige uden for byen.

Midt i byen, på en høj banke ligger Kværndrup Kirke, som er en romansk kirke med gotiske udbygninger fra det 15. og 16. århundrede med korsbygning, tårn og våbenhus. Kirken var før i tiden slotskirke for Egeskov Slot, der ligger to kilometer udenfor Kværndrup.

Egeskov Slot er i dag en af Danmarks største kultur- og turistattraktioner der årligt tiltrækker 250.000 besøgende. Det regnes for en af de bedst bevarede slotte fra renæssancen med såvel voldgrav som renæssance- og barokhave, hvoraf dele af haven kan føres helt tilbage til 1600-tallet.

I dag danner Egeskov Slot også rammen om en af verdens smukkeste festivaler, nemlig ’Heartland Festival’ som hvert år i maj åbner sine porte til spændende musik, talks og kunst i den fantastiske slotspark.

Lige efter Egeskov Slot ligger Egeskov Mølle, der blev bygget i 1848 som en kornmølle og var fungerende indtil 1949. Møllen er stadig i brug til formaling af hvede til mel. De frivillige i “Egeskov Møllelaug” sælger alt det mel, de kan male i deres fritid. Lauget er ansvarlig for den daglige drift af møllen og modtager gerne turister, skoleklasser og andre gæster. Mange besøgende er fra nabolaget, men også mange turister kommer før eller efter deres besøg på Egeskov Slot. Når flaget er hejst på Egeskov Mølle, eller når møllevingerne drejer, kan der købes stenmalet hvedemel direkte fra mølleporten.

0:00
0:00

Find mit Midtfyn på de sociale medier

Her kan du læse mere om hvad der sker på Midtfyn.

Mit Midtfyn

Samler og skaber fællesskab

for hele egnen


Design: Mark & Storm Grafisk A/S