Hillerslev · Højrup · Sallinge · Nybølle

Hillerslev området (Hillerslev, Sallinge, Højrup, Nybølle) er nok bedst kendt for Hjemly Fri- og Idrætsefterskole, som helt tilbage i 1889 oprindeligt startede som en friskole.

Det er også området, hvor byen Højrup ligger – en historie for sig, kendt for bl.a. margarinefabrikken og Højrup Kro.

Via naturstien (den tidligere togbane fra Ringe til Faaborg) kan du komme til Højrup fra både Korinth og Ringe. Kommer du i bil, kan du parkere ved stationsbygningen i byen. Pak madkurven og besøg legepladsen i Højrup – gå på opdagelse med familien. En unik oplevelse, hvor familien kan lære om landsbyudvikling i mere end 120 år på en unik og sjov måde.

Når du går rundt i byen, er der opsat QR-koder ved alle bygninger, typisk på postkassen. Disse QR-koder kan du skanne med en app på din mobiltelefon. Det giver dig adgang til interaktive spil og fortællinger om livet i byen fra 1880 til i dag.

Området har også været brugt som location til filmproduktion af bl.a. den danske film ’Skyskraber’ fra 2011. (Se trailer her)

I Sallinge kan man besøge ’gårdbutikken Birkholm’, som åbnede i december 2018 i en længe af den firelængede bindingsværksejendom fra 1825. Her sælgers kun varer fra egen avl. Kød fra de sortplettede grise, der går og grynter på den anden side af åen, og lammekød fra en flok mørkebrune får, der også har et stort stykke land at boltre sig på ned til åen – ren midtfynsk idyl for både mennesker og dyr. 

Lokalrådet for Hillerslev sogn (Hillerslev, Sallinge, Højrup, Nybølle) er også i dag en del af landsbyklyngen ’Hånden under Midtfyn’, hvor der arbejdes for et tættere samarbejde på tværs af nabosognene.

Find mit Midtfyn på de sociale medier

Her kan du læse mere om hvad der sker på Midtfyn.

Mit Midtfyn

Samler og skaber fællesskab

for hele egnen


Design: Mark & Storm Grafisk A/S