Rudme · Herringe

Rudme er en gammel stationsby på Odense-Svendborg-banen og ligger i smørhullet mellem Egeskov Slot, Fjellebro Gods og Boltinggård Gods.

Området omkring Rudme sprudler rigt på fællesskab og kulturelt iværksætteri. Her vil vi hinanden, vores historie og vores sted. Kulturen skaber et aktivt og rummeligt hverdagsliv med højt til loftet, og den binder lokalsamfundet sammen på tværs af aldre. Her er der masser af liv, natur og aktivitetsmuligheder for alle i alle aldre.

Musik- og kulturhuset Foderstoffen’ lader dig komme tæt på de store oplevelser og sætter hvert år scenen for mange store musikoplevelser. Stedet, som er drevet af frivillige, har gennem sine 25 år haft besøg kendte bands og solister som bl.a. TV2, Dodo and the Dodos, Anne Linnet, Hanne Boel samt standup komikere som Frank Hvam, Tobias Dybvad og Thomas Varberg blot for at nævne nogle få.

Foruden Foderstoffen er Rudme i dag nok mest kendt for at have landets tredje ældste aktive friskole – Rudme Friskole – Børnehave og vuggestue, som åbnede tilbage i 1858. Friskolen tilbyder SFO, samt klassetrin fra 0. til 9. kl. Undervisningen foregår i små klasser med fokus på trivsel, tryghed samt kreativ og legende læring. Desuden tilbydes børnene et kreativt fritidsliv i form af undervisning på Rudme børnebilled- og musikskole.

Hos Rudme Friskole – Børnehave og Vuggestue får børnene bl.a.:

• En hverdag på en af landets ældste friskoler baseret på en Grundtvig-Koldsk tradition

• Daglig morgensang med historiefortælling

• Teater flere gange årligt

• Stor medindflydelse og -ansvar for fællesskabet og de fysiske rammer.

Men også Galleri Svinestien, som ligger i Rudme, er værd at nævne. Det er langt fra et almindeligt kunstgalleri – det er et sprælskt og uhøjtideligt kunst-, kultur- og mødested, hvor tilgangen til kunst, kreativitet og samvær er helt nede på jorden. Et sted, hvor alle kan være med og ikke mindst nyde udstillinger, taler, musikalsk underholdning, stemningen og Rudmes berømte kagebord ved de månedlige ferniseringer i hele sommerhalvåret, hvor galleriet altid er åbent med gratis adgang.

Siden 2016 har Rudme Festival fundet sted i juli måned som en 3-dages festival på sportspladsen i Herringe. Arrangørerne bag har siden starten arbejdet på at stable ’Danmarks hyggeligste festival’ på benene med masser god up-coming musik og fede events – og ikke mindst på at være et samlingspunkt for unge specielt for unge mellem 16 og 25 år, uagtet geografi eller økonomisk baggrund. I år 2018 introducerede de for første gang ‘Rudme Lejr’. Et initiativ, der opfordrede de frivillige til at mødes i Rudme fem dage op til festivalen. Initiativet havde overvældende tilslutning, og det er nu blevet en fast del af Rudme Festival.

Rudme Lokalsamfund har i alt 832 indbyggere, og er stedet hvor tryghed, fællesskab og rummelighed i et lille, hyggeligt lokalsamfund sætter rammen i hverdagen.

Læs mere...

Find mit Midtfyn på de sociale medier

Her kan du læse mere om hvad der sker på Midtfyn.

Mit Midtfyn

Samler og skaber fællesskab

for hele egnen


Design: Mark & Storm Grafisk A/S